Managementinformatie
waarmee u zelf
kunt monitoren
en bijsturen

TOM - The Order Machine

Procesoptimalisatie: verankeren van beheersmaatregelen

Issues voor project
TOM is een alternatieve beurs en ontstaan uit onvrede over een bestaande situatie en de overtuiging dat het beter kan. Een beurs zal continu moeten innoveren en groeien om de toenemende datastroom aan te kunnen. Bij TOM zit innovatie in de genen, maar doelstellingen voor ontwikkeling werden bijna nooit gehaald, verzoeken van klanten resulteerden vaak in maatwerk en er was veel capaciteit nodig om bugs op te lossen. De druk op de interne organisatie om te leveren nam toe.
 

Aanpak & verbeteringen
Via workshops is de kern van het product goed vastgesteld met daaropvolgend een roadmap voor de verdere ontwikkeling van het product. Diverse formats zijn ingevoerd waardoor de vraag van de klant beter inzichtelijk is voor de ontwikkelaars en de oplossing optimaal aansluit. Het planningsproces is robuuster waardoor de opleverdatum stabieler wordt. Aanvullend zijn alle beheersmaatregelen in de processen en procedures gecontroleerd en verankerd.
 

Resultaat
Duidelijkheid over de kern van het product leidt ertoe dat de juiste dingen worden gedaan. Klanten weten welke verbeteringen zij in de toekomst mogen verwachten en de interne en externe verwachtingen zijn beter op elkaar afgestemd zodat issues minder ad hoc maar planmatig kunnen worden opgelost. Door de verrijking van de processen en de business is TOM het hele jaar doorlopend ‘in control’, zijn business managers verantwoordelijk gemaakt en heeft de accountant minder werk.
 

Lees hier een artikel van Willem Meijer, voormalig CEO van TOM, over de innovatieve waarde van TOM

Meer cases