Slagkracht door denken én doen

Rationalisatie noodzakelijk voor groei


Rationalisatie noodzakelijk voor groei

Het opruimen en vereenvoudigen van bestaande producten, het zogenaamde rationaliseren, is al jaren een hot item binnen de financiële sector. Voornaamste doel hiervan is kostenbesparing door processen te vereenvoudigen en het aantal producten te verminderen. Het uitvoeren van deze rationalisaties blijkt in de praktijk vaak lastig. Bij rationalisatie moeten bedrijven lastige vraagstukken oplossen over onder andere juridische consequenties, opbrengsten versus kosten, en klantcommunicatie. Helaas sneuvelen veel rationalisaties dan ook op de tekentafel.

 

Meer dan alleen een kostenbesparing

En dat is zonde. Naast kostenbesparing is er namelijk een andere, vaak onderbelichte, noodzaak om bestaande producten en processen te rationaliseren. De snelheid waarmee de financiële markt verandert vraagt om wendbare organisaties die kunnen inspelen op deze veranderingen. Organisaties die hun huidige assortiment en processen niet op orde hebben, zijn hier niet toe in staat. Nieuwe, kleine bedrijven zullen deze kansen met beide handen aangrijpen om zo de concurrentie met de gevestigde orde aan te gaan.

Kom in actie voordat het te laat is

Rationalisatie is dus noodzakelijk voor groei. Stop met bedrijfsonderdelen die geen waarde (meer) toevoegen, kijk kritisch naar uw productassortiment en vereenvoudig bedrijfsprocessen. Door focus aan te brengen maakt u uw organisatie namelijk wendbaar om in te kunnen spelen op een markt die snel blijft veranderen. Ons advies is dan ook om uw rationalisatieplannen weer op de tekentafel te leggen én tot uitvoering over te gaan. 

ProMinded kan u helpen

ProMinded heeft veel ervaring met rationalisatieprojecten binnen de financiële sector. ProMinded combineert executiekracht met gedegen kennis. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met ProMinded partner Laurens Leek via 06 21 58 30 54 of laurens.leek@prominded.nl.

De specialist op dit gebied is: Laurens Leek   laurens.leek@prominded.nl   06-21583054