Slagkracht door denken én doen

ProMinded zorgt al tien jaar dat het werkt


ProMinded is een bedrijf van denkers en vooral ook doeners. We komen snel in actie voor onze klanten en kijken graag vooruit. Waar liggen kansen? Wat kan beter? Terugkijken ligt minder in onze aard, maar in een jubileumboek ontkom je er natuurlijk niet aan. Ach, en eerlijk gezegd is het ook wel leuk om even stil te staan bij wat we de afgelopen tien jaar allemaal hebben bereikt.

Vijf ambitieuze ondernemers zagen in 2007 kansen voor een nieuwe onderneming, gericht op het adviseren en ondersteunen van financieel dienstverleners. Ze kozen voor de naam Probanco, een afkorting van Professional Banking Consultants. We waren ervan overtuigd dat we met onze ruime kennis en ervaring in de financiële dienstverlening en onze implementatiekracht het verschil konden maken ten opzichte van bestaande consultancyorganisaties. Ons gevoel bleek te kloppen. Het duurde niet lang voordat we grote banken en verzekeraars als klant mochten verwelkomen. 

Van bovenverdieping naar eigen pand

Onze klantportefeuille begon gestaag te groeien, zodat we de eerste medewerkers in dienst namen. Ook kregen de eerste samenwerkingsverbanden met zzp’ers gestalte. De economische crisis brak uit, maar ons nog jonge bedrijf bleef gelukkig uit de gevarenzone. Sterker nog, we wisten onze groei zelfs in een rustig tempo voort te zetten. Inmiddels wisten ook middelgrote bedrijven ons te vinden voor financierings- en/of procesvraagstukken. En door onze kennis uit te breiden konden we met dezelfde implementatiekracht ook aan de slag voor organisaties in de zorgsector. 
De jaren vlogen om en rond ons eerste lustrum begon ons jasje te knellen. We waren begonnen op een bovenverdieping in Volendam met één kamertje en hadden intussen alle vier beschikbare kamers in gebruik. Het was tijd om een andere werkruimte te zoeken. Niet ver van onze startlocatie vonden we een markant pand dat helemaal voldeed aan onze eisen. Eind 2011 namen we onze intrek in ons nieuwe onderkomen aan de Mgr. C. Veermanlaan 1G. Een eigentijds gebouw met voldoende ruimte voor onze groeiambitie.

Probanco wordt ProMinded

De verbreding van onze dienstverleningsaanbod en ons nieuwe onderkomen zette ons aan het denken. Eigenlijk dekte de naam Probanco de lading niet meer zo goed. We besloten om een naamswijziging door te voeren en gingen vanaf 2012 verder als ProMinded. Bij een nieuwe naam hoort een nieuw, fris logo, vonden we. Maar misschien nog wel belangrijker was de toevoeging van het onderschrift ‘Zorgt dat het werkt’. Een duidelijk statement naar opdrachtgevers en relaties dat wij pas de deur achter ons dichttrekken als de problemen zijn opgelost en alles weer naar behoren functioneert. Met onze kennis, kunde en implementatiekracht zorgen we dat het werkt. Dat deden we tien jaar geleden en daar staan we nog steeds voor. ProMinded zorgt dat het werkt.

Nieuwe en vervolgopdrachten

Na de verhuizing is ProMinded verder gegroeid. De afgelopen jaren hebben we tal van kleine, grote en vaak ook zeer complexe opdrachten uitgevoerd bij bestaande én veel nieuwe opdrachtgevers. Ondanks het feit dat de financiële sector nog steeds het grootste deel van ons werk behelst hebben we ook in het middenbedrijf een grote en interessante klantenkring opgebouwd. Bij veel opdrachtgevers zijn we vaak langere tijd aanwezig. Veel belangrijker is dat we daarna vaak opnieuw worden gevraagd voor nieuwe en vervolgopdrachten. We worden gewaardeerd om onze kwaliteit en manier van werken. Dat is en blijft toch het mooiste compliment dat je als ondernemer kunt krijgen.

Volwassen organisatie

We zijn nu exact tien jaar verder. Prominded is uitgegroeid tot een volwassen organisatie met vijf partners, een mooie groep vaste medewerkers en een grote flexibele schil van zzp’ers met uiteenlopende expertise waar we graag en veelvuldig mee samenwerken. ProMinded heeft in brede kring bekendheid verworven als een groep specialisten die in staat is om vrijwel alle bedrijfsvraagstukken op te lossen.

Als ik zo de balans opmaak, ben ik vooral trots op de goede band die we met onze klanten hebben opgebouwd. We werken doorgaans heel prettig samen en worden regelmatig teruggevraagd en aanbevolen bij nieuwe klanten. Ik ben ook trots op de inzet van alle medewerkers en samenwerkingspartners, die elke dag weer – met dezelfde drive als tien jaar geleden – bij klanten aan de slag gaan om te zorgen dat het werkt. Het waren al met al tien prachtige jaren en ik spreek namens het hele team als ik zeg dat we met veel plezier en vertrouwen uitkijken naar de volgende tien jaar.
 

Zie hieronder de foto's van onze jubileumborrel dinsdag 10 oktober 2017.

De specialist op dit gebied is: