Slagkracht door denken én doen

De kunst om visie toepasbaar te maken


ProMinded hielp Nederlands grootste hypothecaire dienstverlener in 2014-2015 bij het aanscherpen van diens strategie en positionering. “ProMinded weet hoe je de vertaalslag maakt van visie naar implementatie”, zegt Erwin Dreuning, CEO van Stater.


Erwin kijkt tevreden terug op zijn samenwerking met ProMinded. Vooral de nuchtere hands-on-mentaliteit en uitgebreide kennis van de markt zijn hem bijgebleven. “ProMinded heeft onze visie scherp tegen het licht gehouden vanuit zijn bredere marktperspectief. Ze stelden de juiste vragen, maakten onze visie tastbaar en creëerden draagvlak bij de mensen die ermee aan de gang moesten. Noemenswaardig is ook dat ‘the voice of the customer’ overal bij werd betrokken.”

Klantgericht

Dat laatste is volgens Erwin belangrijk in deze tijd. “Het consumentengedrag verandert door de vereenvoudiging van hypotheekproducten, de behoefte aan snelheid en inzicht en de digitalisering. Als gevolg hiervan smelten de front-, mid- en backoffice in de hypotheekketen samen in één geïntegreerd ecosysteem. Dat maakt klantgerichtheid voor ons vakgebied hypotheekbeheer net zo belangrijk als voor partijen die meer aan de voorkant van de keten opereren.”
 

Keuzes maken

Erwin ziet meerdere overeenkomsten tussen Stater en ProMinded. De belangrijkste is het maken van keuzes. “Onze kracht is dat we weten wat we kunnen, waar we goed in zijn en wat we beter niet kunnen doen. Daar focussen we ons op en dat doen we goed.” 

 

Over Stater

Stater beheert hypothecaire leningen met een waarde van ongeveer 260 miljard euro voor circa dertig geldverstrekkers en is met ongeveer 40 procent marktaandeel de grootste hypothecaire dienstverlener in Nederland.

 

 

De specialist op dit gebied is: